martes, 12 de julio de 2011

Un altre recurs / web interessant....

Un altre dels recursos o webs a destacar és l’Story Maker (http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/make-your-own/story-maker). He triat aquest recurs perquè l’he trobat molt creatiu, amè i alhora didàctic. L’aplicació consisteix en la creació de contes amb temàtiques a escollir.

Els alumnes treballen la comprensió lectora (reading) ja que elaboren el seu propi conte a partir de diferents preguntes que se’ls formula. També és treballa la llengua escrita (writing), la parlada (speaking) i la part de comprensió (listening). Durant el procés de creació del conte destacaríem la part de comprensió lectora, en canvi, la llengua parlada és treballa un cop s’ha creat la història fent una posada en comú de tots els contes.


El treball és pot dur a terme individualment o en petits grups. Els alumnes juguen per uns moments a ser escriptors utilitzant la seva creativitat i imaginació a partir d’uns patrons que marca l’aplicació. Personalment, crec que és una eina molt útil i interessant per fomentar la lectura entre els més petits.
Per al seu ús a l’aula, cal dedicar una primera sessió a presentar i explicar el funcionament del programa. Quan els alumnes ja disposen dels coneixements suficients per dur a terme l’activitat, s’organitzen en parelles, per grups o de forma individual. Cada nen elabora el seu propi conte el qual llegirà a la resta del grup. Un activitat opcional seria que de tots els contes llegits a l’aula s’escollissin 4 o 5 i es representessin per grups. D’aquesta manera treballen l’expressió oral , corporal i artística.
Amb aquest programa podem treballar les següentes competència bàsiques: comunicativa, tractament de la informació i competència digital, autonomia i iniciativa personal, d'aprendre a aprendre i artístic i cultural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario