martes, 12 de julio de 2011

Recursos / Web interessants

Després de donar un cop d’ull als diversos recursos/web educatius suggerits m’agradaria destacar-ne dos com a més interessants.
El primer recurs o eina educativa que he trobat interessant és el JClic (http://clic.xtec.cat/ca/act/index.htm). Personalment, crec què és una eina molt interessant ja que permet treballar molts aspectes de la llengua anglesa o qualsevol altre àrea curricular de manera amena i lúdica. El JClic és una eina que serveix per a la creació, realització i avaluació d’activitats educatives multimèdia. Endemés, fomenta la cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.
Aquest recurs permet treballar tot tipus de contingut didàctic, competència i skills (listening, speaking, reading and writing) a partir de diverses activitats. A més, les activitats estan adreçades a tot tipus d’alumnes, és a dir, des d’alumnes d’educació infantil als d’educació secundària.
Cal dir que dins del menú de Jclic trobem varies opcions però principalment m’agradaria destacar-ne dues com les més significatives. En primer lloc la del JClic player què serveix per realitzar les activitats i el JClic author que permet crear, editar i publicar les activitats de manera senzilla.  
He fet servir aquest recurs a l’aula en varies ocasions i els resultats han estat molt bons. Els alumnes s’ho passen d’allò més bé ja que les activitats són molt variades i prou engrescadores i, és una bona manera de treballar tots aquells continguts més feixucs de manera més amena. Tanmateix, crec què és necessari dedicar una sessió a explicar el funcionament del Jclic per tal que els alumnes puguin cercar qualsevol activitat de manera autònoma.
Aquesta eina educativa permet als alumnes treballar de manera autònoma, en petits grups o bé amb tot el grup classe a través d’una pissarra digital. Per tal de realitzar alguna activitat només cal que els alumnes cliquin sobre l’enllaç  biblioteca d’activitats i tindran accés a la base de dades de projectes i paquets d'activitats a partir de diversos criteris de cerca (àrea, idioma, nivell, títol, autor o descripció). Un cop els alumnes han trobat el Jclic a treballar (com per exemple, el Brown Bear) ja poden començar a realitzar les diferents activitats. Per a fer-ho, és preferible que utilitzin auriculars per tal de no molestar a la resta de companys. Tanmateix, tal i com he dit anteriorment, els alumnes es poden ajudar entre ells.  
Pel que fa a les competències, podríem dir, a grans trets, que es treballen totes, tant les transversals com les específiques, ja que el JClic permet treballar totes les àrees.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario